Zatvaranje Dunavske škole Kulturnog Nasleđa

Nakon uspešno sprovedene Dunavske škole kulturnog nasleđa u Novom Sadu u trajanju od 6 dana održana je ceremonija zatvaranja. Na ceremoniji zatvaranja direktor Dunavskog istraživačkog centra Aleksandar M. Gajić kao predstavnik organizacije obratio se učesnicima. Svečanosti su prisustvovali učesnici Dunavske škole kulturnog nasleđa i gospodin Paul F. Langer kao predstavnik Evropske Dunavske akademije, kao i ceo DAReC tim koji je implementirao program u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu.

Aleksandar M. Gajić, zahvalio se učesnicima škole, kao i partnerima i donatorima koji su pomogli u implementaciji škole.

Učesnici Dunavske škole kulturnog nasleđa bili su istraživači iz 12 zemalja: Velika Britanija, Nemačka, Austrija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Republika Severna Makedonija, Bugarska, Rusija, Ukrajina.

Poseban značaj za učesnike imao je grupni rad, gde su uz podršku članova DAReC-a pripremali i prezentovali svoje projektne ideje. Prethodno su posetili podzemlje Petrovaradinske tvrđave, koje je obezbedio Gradski muzej Novog Sada.

Svečano zatvaranje Dunavske škole kulturnog nasleđa završeno je ceremonijom dodele sertifikata učesnicima škole.